Cigar Guide

Velkommen til den vidunderlige verden af cigarer! Her er en guide dig som lige er eller vil starte med at ryge cigar. Her vil jeg fortælle dig om hvordan man ryger cigar. 

Cigartyper og hvordan er de lavet

Man kan grundlæggende kategorisere cigarer ved hvordan de er fremstillet. De er enten rullet i hånden, eller fremstillet på maskiner.

Håndrullede består af 3 dele: indlægget (filler), ombladet (binder) og dæksbladet (wrapper).

  • Dæksbladet er det yderste blad omkring cigaren. Det er oftest noget af det fineste og dyreste blad på cigaren. Men det er ikke kun på for at se godt ud, bladets indflydelse på smagen kan udgøre den væsentlige del af det samlede smagsindtryk. Man har tilbøjelighed til at tro at en cigar der har et mørkt dæksblad vil være kraftig. Men for det meste har de mørke dæksblade et større indhold af sukker og derfor også sødere.
  • Ombladet holder sammen på cigarens kerne og giver cigaren styrke.
  • Indlægstobakken udgør størstedelen af cigaren, og blandingen består af mindst to, og oftest fire, forskellige typer tobak. Sammensætningen af bladene giver cigarens unikke smagsindtryk.

Maskinfremstillet cigarer består af bladstumper. Det gør cigarens træk og brændegenskaber markant ringere: De brænder hurtigere og bliver varmere.

 

Valg af cigar

Den uerfarne ryger kan blive fristet til at starte med en maskinrullet billig cigarer som sælges i dagligvarebutikker og kiosker. Vil dog anbefale at man brug lidt flere penge og køber en ordentlig cigar ved en rigtig cigarforhandler som også kan vejlede dig i købet. Du er ligeledes sikker på at cigaren er blevet opbevaret korrekt i en humidore. Derved får du en meget bedre oplevelse.

Når du starter med at ryge cigar så køb kun nogle få ad gangen. Så har du nemmere ved at finde frem til hvilken smag du er til. Lad være med at blive fristet af at købe en hel kasse cigarer på vej hjem fra ferien. Med mindre du kender cigaren og ved du vil ryge 25 stk. af den samme.

Start med at købe milde cigar. Det vil lette din vej som ny cigarryger. En kraftig/fyldig cigar kan være overvældende og sågar ubehagelig for nye cigarrygere. Hovedreglen er at Cubanske cigarer er kraftige og de Dominikaske er milde. Men det er muligt at få milde cubanske cigarer.

 

Hvordan ryger man cigar

Brug enten gaslighter eller tændstikker. Hvis du bruger tændstikker så sørg for at svovlet er brændt af inden du sætter den op til cigaren. Jeg kan klart anbefale en turbolighter til at tænde cigaren med. Når ud tænder så sørg for at rotere cigaren og sug let i den. Det er vigtigt at du får tændt hele overfladen på cigaren. Ellers kan den brænde skævt. Det tager ca. 10-20 sekunder at få sin cigar tændt. Når du har fået gang i cigaren så er det vigtigt ud ikke indhalere, men bare køre røgen rundt i munden for at få smagen af cigaren.

Nogle ryger kan godt lide at lade et godt stykke aske side på cigaren når de ryger, hvilket også viser at det er en kvalitet cigar. Men det er en smagssag om man tager asken af ofte eller ej.

Når du er færdig med at ryge din cigar så ligger du den i askebægret og lader den slukke sig selv. Det er ikke velset at man tvære den ned i askebægret som en cigaret.

Så er der kun tilbage at sige god fornøjelse med din cigarrygning.

 

Køb af billige cigarer

Vi sælger også billige cigar. De helt billige cigar er for det meste maskinrullet, det er dog også muligt at få billige håndrullet cigar. De går for det mest under navnet bundle og kommer i en plastik indpakning som ikke er så pæn men du får rigtig meget cigar for pengene. Det er faktisk også muligt at få billige cubanske cigar.

Candlelight corona havana 2036 Cubao monarcas 25stk Jørgensen cigarfabrik cerut 50stk Cusano corona cello 16stk Cusano churchill cello 16stk

 

Køb cigar online

Man kan trygt købe cigarer online hos Havnens Vin & Tobakshus. Cigarerne vil blive forsvarligt pakket så de kan sendes med posten

         
Don Tomas clasico robusto windowpack 5stk   Montecristo open eagle tubos Davidoff Aniversario no. 1 tubos  Camacho corojo robusto tubos 10stk  Cohiba robustos