Lou Dumont, Charmes Chambertin Grand Cru 2019, 75 cl.

På lager
SKU
633

En helt forførende duft melder straks resultatet af anstrengelserne med blandede skovbær, hindbær, blommer, honningkage og roser. I samme stund udspiller der sig på tungen et festfyrværkeri af oplevelser, både med saft og kraft fra den koncentrerede frugtsødme, de faste tanniner, den balancerende frugtsyre og de mineralske bidrag af sitrende intensitet. Dertil kommer en surrealistisk sameksistens med elegance og lethed, som kun de færreste steder i verden kan tilbyde.

Lou Dumont Charmes-Chambertin er underspillet klasse, der i den perfekte verden får lov at hvile 4-5 år i kælderen, før den åbnes. Nydes vinen i sin ungdom bør den iltes 2-3 timer før servering ved 15-16 grader, gerne i selskab med svampe, fjerkræ og intense saucer.

1.900,00DKK
- +
BESKRIVELSE
SPECIFIKATION
Spørgsmål til produktet

Druerne til Lou Dumonts topvin henter Koji fra den lille lieu-dit 'Aux Charmes Haute' på toppen af Grand Cru Charmes-Chambertin lige syd for Route des Grands Cru og Le Chambertin. Her foregår alt arbejde og høst i hånden, hvorefter klaserne i vinhuset gennemgår en hård frasortering af alt, der ikke lever 100% op til egne høje krav. Dernæst trækker mosten farve og aroma i 4-5 dage før gæring ved det naturlige gær i ståltanke, og vinen lagrer efterfølgende 16-18 måneder i franske egetræsfade (70% nye). Vinen er ikke filtreret ved aftapning.

Specifikation
Weight 1.000000
Anbefales til Fjerkræ, Ost, Rødt kød
Druer Pinot Noir
Spørgsmål til produktet