Opbevaring af cigarer (Humidorer)

Humidorer

Når du nu har fundet ud af at cigarrygning er noget for dig. Så er det vigtigt at man får opbevaret sine cigar korrekt. En cigar skal normalt ryges enden for et par dage efter man har købt dem, ellers kan de blive tørre og få en dårlig smag.

Jeg vil derfor anbefale at man køber sig en humidorer som man kan ligge sine cigar i. Man kan erhverve sig en humidor fra ca. 350 kr. De fås også op til flere tusinde kroner alt efter ens pengepung. Det er størrelsen og finish man betaler for. Har man ikke lige pengene til en humidorer så kan man ligge en enkelt eller to cigarer ned i en åben ziplock pose (plasticpose) med en let fugtigt klud (destilleret vand) ved mundingen af posen som så placeres i et mørkt sted ved max 20 grader. Kig til posen efter et par timer.

Er der fugt på indersiden af posen så åben den op så cigarerne kan få lidt luft. En vedvarende fugt på indersiden kan få cigarerne til at mugne.

 

Klargøring af humidorer inden man ligger cigar i

Når du har købt en ny humidor så er det vigtigt du får fugtigheden op nede i den inden du ligger dine dyrbare cigar ned i (det samme gælder for en gammel humidor som ikke har været brugt længe). Cedertræ indvendig er en del af befugtningssystem. Hvis din humidor er helt tør når du ligger dine cigar ned i den så kan den trække fugtigheden ud af dine cigar og udtørre dem.

Klargøring af humidor sker ved at du fugter en klud/svamp med destilleret vand (brug aldrig postevand).Tør alt det indvendige cedertræ over så det er dækket med vand, det skal ikke sjaskes til med vand bare lige fugtes.

Stil en lille skål med destilleret vand i bunden af humidoren og fyld dit fugtelement med destilleret vand eller humidifying solution. 

Vent i 24 timer og går det hele igen, men undlad at stille den lille skål ind. Så burde din humidor være klar til at ligge cigar i. Er hygrometeret mindre end 72% så gentag det sidste igen en tredje gang. (kan også være at du skal have testet dit hygrometer)

 

 Hvilket vand skal der i en humidorer? 

Husk at tilføre destilleret vand eller humidifying solution efter behov på fugtelementet så humidoren bibeholder de 70% fugtighed.

 

Rejsehumidorer

 Når man så bliver rigtigt fanatisk så skal man også have en rejsehumidorer Som er en hård plastik kasse med en lille fugtelement som holder dine cigar friske. Så man kan tage cigar med på ferie, sommerhus eller i bilen uden at ødelække dem. 

 

 

 

 

Skulle du få lysten til at invistere i en Humidor kan du kigge vores lager igennem efter en til dig, bare klik på billederne nedenfor for at blive ført til vores webshop og se produktet der.

Humidor i burl træ til 25stk Humidor til 100 cigar Cigarkrukke passer til 25stk cohiba Siglo VI Humidor carbon finish til 25stk Xikar rejsehumidor med plads til 50-80 cigar