Whisky

Drømmer du om at nyde solnedgangen på terrassen med et godt glas whisky i hånden? Så er du kommet til det helt rette sted! Hos Havnens Vin- & Tobakshus vil vi våge at påstå, at vi har et kæmpe udvalg af forskellige slags whisky – og der er helt sikkert noget for enhver smag.

  1. NY
     Signatory Vintage, "100 Proof Edition #15 "Secret Orkney" 2010, 14 Years 57,1% 70 cl.
  2. NY
     Signatory Vintage, "100 Proof Edition #16 "Secret Speyside" 2010, 13 Years 57,1% 70 cl.

Drømmer du om at nyde solnedgangen på terrassen med et godt glas whisky i hånden? Så er du kommet til det helt rette sted! Hos Havnens Vin- & Tobakshus vil vi våge at påstå, at vi har et kæmpe udvalg af forskellige slags whisky – og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Skotland og Irland bliver ofte forbundet med whiskyfremstilling, og det er også herfra, at den alkoholiske drik stammer. I dag bliver der dog fremstillet whisky over det mest af verden, og det bliver mere og mere populært at eksperimentere med forskellige fremstillingsmetoder.

Hos Havnens Vin- & Tobakshus har vi samlet alle vores favoritter, og vi er helt sikre på, at du kan få lige den version, som du ønsker, hjem i barskabet.

Hvordan fremstilles whisky?

Whisky fremstilles på en basis af korn, typisk byg, men andre kornsorter kan også indgå. Det er svært at komme nærmere ind på fremstillingen af whisky, da whisky er et bredt spekter af smagsnuancer, og fremstillingsprocessen kan dermed variere.

Overordnet består processen dog af fem forskellige faser; maltning, mæskning, gæring, destillation og til slut modning. Der er altså hele fem punkter, hvor det er muligt at påvirke whiskyens slutresultat. Vandkvaliteten, kornsorten og gæringstypen kan påvirke dette, men særligt lagringsprocessen har den allerstørste betydning for whiskyens slutsmag.

Et hav af whisky-smagsvarianter

Når du drikker whisky, er det vigtigt at gøre det med nydelse. Servér den i et smukt whiskyglas – gerne kølig, men pas på med at servere den med isterninger, da de kan fortynde whiskyen. Når der er styr på dit set-up, er det bare med at læne sig tilbage og nyde hver en tår.

Der findes en lang række forskellige versioner af whisky – heriblandt grain, single malt og blended. Forskellene på de mange versioner er blandt andet, hvor mange destillerier whiskyen stammer fra, samt hvilke typer kornsorter der er brugt.

Vi forhandler whisky i mange forskellige prisklasser. Uanset om du har lyst til at ofre et større beløb på whisky, eller om du blot nyder en af de mere prisvenlige varianter i ny og næ, så har vi noget til dig.

Måske er du en ihærdig whiskydrikker – og dermed også en ægte kender – men hvis ikke, står vi gerne klar med hjælp og gode råd, så vi kan finde frem til din favorit. Du kan finde os i vores butik i Vejle eller selv tage et kig på udvalget på vores webshop.