Vin
Vinen er den faste gæst ved aftensmåltider verden over, og den har for længst rodfæstet sig som selve symbolet på en sofistikeret, smagfuld drik. I vin får vi noget af det bedste fra naturens skatkammer!
Hvor hvidvin er en uovertruffen ledsager til fisk, forretter og ost, får rødvine det bedste frem i bøffer, salte retter og stærkt krydret mad. Champagnen er i en liga for sig, og går man i dybden med den, vil man opdage at forskellige champagner kan gå til salt og eller sødt.
Her hos Havnens Vin & Tobakshus byder vi på en perlerække af vintyper af de kendte røde-, hvide- og rosévine, men du finder også portvin/dessert og mousserende vin. I hver kategori finder du stor variation i fylde og smag.
Vinen er den faste gæst ved aftensmåltider verden over, og den har for længst rodfæstet sig som selve symbolet på en sofistikeret, smagfuld drik. I vin får vi noget af det bedste fra naturens skatkammer!
Hvor hvidvin er en uovertruffen ledsager til fisk, forretter og ost, får rødvine det bedste frem i bøffer, salte retter og stærkt krydret mad. Champagnen er i en liga for sig, og går man i dybden med den, vil man opdage at forskellige champagner kan gå til salt og eller sødt.
Her hos Havnens Vin & Tobakshus byder vi på en perlerække af vintyper af de kendte røde-, hvide- og rosévine, men du finder også portvin/dessert og mousserende vin. I hver kategori finder du stor variation i fylde og smag.
Stort udvalg i hvid-, rød- og mousserende vin
Vindruer byder på talrige fyldige smage, der adskilles af en række faktorer:
- Sødme, der svinger kraftigt. Portvin og dessertvine er to eksempler på meget sødlig vin.
- Syreholdighed, hvor jo højere niveauet er, desto mere pirres munden og især tungen. Mange hvidvine kendes som syreholdige.
- Fyldighed, der er udtryk for, hvor fyldig smagen er, og hvor længe eftersmagen varer – især rødvine er fyldige og aromatiske
En anden vigtig egenskab, når det kommer til især rødvin, er niveauet af antioxidanten tannin. Det er det stof i vinen, der giver en fornemmelse af, at munden trækker sig sammen og tømmes for væske. Tannin får sammen med druernes smag betydning for, hvor længe vinen forbliver smagfuld i munden.