Vin

Vinen er den faste gæst ved aftensmåltider verden over, og den har for længst rodfæstet sig som selve symbolet på en sofistikeret, smagfuld drik. I vin får vi noget af det bedste fra naturens skatkammer! 

Hvor hvidvin er en uovertruffen ledsager til fisk, forretter og ost, får rødvine det bedste frem i bøffer, salte retter og stærkt krydret mad. Champagnen er i en liga for sig, og går man i dybden med den, vil man opdage at forskellige champagner kan gå til salt og eller sødt.

Her hos Havnens Vin & Tobakshus byder vi på en perlerække af vintyper af de kendte røde-, hvide- og rosévine, men du finder også portvin/dessert og mousserende vin. I hver kategori finder du stor variation i fylde og smag.

  1. Bollinger, PNVZ15, 75 cl.
    Bollinger, PNVZ15, 75 cl.
    1.099,00 DKK

Vinen er den faste gæst ved aftensmåltider verden over, og den har for længst rodfæstet sig som selve symbolet på en sofistikeret, smagfuld drik. I vin får vi noget af det bedste fra naturens skatkammer! 

Hvor hvidvin er en uovertruffen ledsager til fisk, forretter og ost, får rødvine det bedste frem i bøffer, salte retter og stærkt krydret mad. Champagnen er i en liga for sig, og går man i dybden med den, vil man opdage at forskellige champagner kan gå til salt og eller sødt.

Her hos Havnens Vin & Tobakshus byder vi på en perlerække af vintyper af de kendte røde-, hvide- og rosévine, men du finder også portvin/dessert og mousserende vin. I hver kategori finder du stor variation i fylde og smag.

 

Stort udvalg i hvid-, rød- og mousserende vin

Vindruer byder på talrige fyldige smage, der adskilles af en række faktorer:

  • Sødme, der svinger kraftigt. Portvin og dessertvine er to eksempler på meget sødlig vin.
  • Syreholdighed, hvor jo højere niveauet er, desto mere pirres munden og især tungen. Mange hvidvine kendes som syreholdige.
  • Fyldighed, der er udtryk for, hvor fyldig smagen er, og hvor længe eftersmagen varer – især rødvine er fyldige og aromatiske

En anden vigtig egenskab, når det kommer til især rødvin, er niveauet af antioxidanten tannin. Det er det stof i vinen, der giver en fornemmelse af, at munden trækker sig sammen og tømmes for væske. Tannin får sammen med druernes smag betydning for, hvor længe vinen forbliver smagfuld i munden.