Sherry

Sherry er en lidt overset type vin i Danmark. Mange forbinder den med desserter, men sherry er faktisk meget alsidig og går ofte også rigtig godt med salt og fed mad. Der findes også meget variation indenfor den helt brede betegnelse af sherry. Ligesom rødvin ikke bare er rødvin, så er sherry også en kategori, der dækker over mange forskellige vine.

Vinen sherry

Vi kalder sherry en hedvin, og det betyder, at det er en vin, der har opnået en alkoholprocent omkring de 21%  ̶  enten ved modning under lagring, eller ved tilsættelse af alkohol. Det giver en ganske anden smagsoplevelse end ved rødvin, men vinens fantastiske evne til at understøtte et godt måltid forbliver. Der er derfor meget at udforske, hvis du endnu ikke har været på opdagelse i sherryens univers.

Tør og sød sherry

Vi har i Havnens Vin et udvalg af forskellige sherryer, både i forskellige prisklasser og sherryer, der er velegnet til forskellige lejligheder. Hvis du gerne vil have lidt rådgivning, så er du altid mere end velkommen til at komme forbi butikken, som du finder på Havnegade 37 i Vejle.

Sherry som i Spanien

Sherry fortjener mere opmærksomhed, for det er en hedvin, der tilbyder helt nye smagsoplevelser, som ikke findes andetsteds. Spanierne ved, at sherry både kan drikkes som aperitif, til maden og til desserten. Du kan starte eller fortsætte din opdagelse ud i sherryens verden i vores udvalg af sherry, og vi glæder os til at tage en snak med dig, hvis du kommer forbi vores butik.