Amerikansk

Det er ikke længere en hemmelighed forbeholdt de få, at rødvin fra USA er en guldgrube af god vin. Napa Valley er det mest kendte og eftertragtede område, men det store land byder på flere andre spændende vinproducerende områder. I Havnens Vin har vi valgt at føre et bredt udvalg af amerikansk vin, fordi niveauet simpelthen er fremragende.

Rødvin fra USA

Rødvinens amerikanske historie går helt tilbage til Columbus. Selvom der blev gjort mange forsøg på vinproduktion, så blev det dog aldrig rigtig godt, før vi når helt op til 1970’erne. Det gjaldt først og fremmest om at få lavet gode krydsninger mellem lokale amerikanske vinsorter, og smagfulde europæiske vinsorter. Derudover skulle der findes en større grad af viden og professionalisme, som kunne hæve niveauet i produktionen, og den vin der blev skabt. Nu står vi dog med et land, der især i Californien producerer fantastisk vin.

Smag på amerikansk rødvin

De amerikanske vine har naturligvis en smag, som hører til de naturforhold, de er produceret i, men den amerikanske tilgang til at producere vin gør også en forskel. Der er mindre behov for tradition, og masser af kreativitet, og det gør, at det er en stor fornøjelse at gå på opdagelse i amerikansk rødvin. Vi står altid klar til at rådgive dig, hvis du gerne vil høre mere om de vine vi har i sortimentet. Der er meget mere til vin end blot fransk og italiensk, og navnligt når det gælder klassevin, så er amerikanerne rigtig godt med. Prøv selv!