Brandini, Barbera d'Alba "Rocche del Santo" 2021, 75 cl.
Brandini har en bemærkelsesværdig evne til at give druer, der normalt har potentiale til at blive overdrevne, et mere let og afbalanceret udtryk. Dette er ikke mindst tydeligt i denne virtuose Barbera, der skiller sig ud ved at fokusere mere på de røde bær end at overvælde med mørk frugt.
I vinhuset spontangæres de håndplukkede druer i temperaturstyrede ståltanke for netop at holde bedst muligt på den friske bærfrugt. Når gæren har lagt sig, presses den sidste del af mosten fra skallerne, og vinen lagres så 12 måneder i store, neutrale egetræsfade, der medvirker til at åbne vinens aroma og blødgøre den struktur uden i sig selv at bidrage til smagen.
Allerede inden du smager, imponerer næsen med sødmefulde jordbær, boysenbær og dybtsmagende kirsebær samt spor af salvie og skovbund. En let antydning af krydrede noter - måske fra fadlagringen - træder forsigtigt ind i billedet som en nysgerrig tilskuer, der ikke ønsker at stjæle fokus.
De milde tanniner i afslutningen tilføjer præcis den rette kant og fylde, mens frugtsyren gør smagen evigt saftig og vanedannende.